top of page

Топ-10 найпопулярніших книг у світі

 Чи замислювались ви колись про те, скільки людей прочитали книгу, яку ви тримаєте в руках? Скільки людей переживали ті ж події, відчували такі ж емоції під час прочитання того чи іншого твору? Для того, щоб дати відповідь на ці питання, представляємо топ-10 найпопулярніших книг у світі. Рейтинг було складено на основі результату продажу книг за останні 50 років. Тож подивімось, які книжки мають найбільшу кількість читачів і можуть справді називатись бестселерами.

Діаграма була складена на підставі кількості надрукованих і проданих книг за останні півстоліття.

1. «Біблія»

Без перебільшення Біблія вважається найпоширенішою книгою у світі, найважливішим текстом християнства, який має вплив не лише на моральне сприйняття людей, а й на культуру та мистецтво. Доказом цього є той факт, що її було перекладено на 2000 мов світу.

   2. «Цитати Мао Цзедуна», Мао Цзедун

Збірка висловлювань, ідей та промов китайського політичного лідера Мао Цзедуна, видана у 1964 році. «Цитати Мао Цзедуна» містять його висловлювання з різних тем, таких як марксизм-ленінізм, революція, політика, культурна революція та інші.

   3. «Гаррі Поттер», Джоан Роулінг

Серія з семи фантастичних романів про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера, яка отримала неабиякий успіх та світове визнання. Перша книга була видана 1997 року, остання — 2007.

   4. «Володар перснів», Дж. Р. Р. Толкін

Книга «Володар Перснів» вважається однією з найвидатніших та найуспішніших робіт у жанрі фентезі. Трилогія складається з наступних частин:

"Володар Перснів: Братство кільця" (1954)

"Володар Перснів: Дві вежі" (1954)

"Володар Перснів: Повернення короля" (1955)

У 2001-2003 роках режисер Пітер Джексон створив екранізацію "Володаря Перснів" у вигляді трилогії фільмів, яка також здобула великий успіх.

   5. «Код да Вінчі», Ден Браун

Містичний детектив американського письменника Дена Брауна, опублікований у 2003 році. Ця історія про неймовірне розслідування і приголомшливі відкриття, яка порушує теми релігії, ролі жінок в церковній ієрархії, а також питання таємниці та секретів, прихованих у творах мистецтва.

   6. «Щоденник Анни Франк», Анна Франк

«Щоденник Анни Франк» — записи тринадцятирічної єврейської дівчинки під час Другою світової війни, які вона писала з 12 червня 1942 по 1 серпня 1944 року в період нацистської окупації Нідерландів. Анна померла в концтаборі Берген-Бельзен в 1945 році, а щоденник було передано батьку дівчинки. Щоденник став свідченням страждань єврейського населення під час Голокосту та символом людської сили духу.

   7. «Алхімік», Пауло Коельйо

Роман бразильського письменника Пауло Коельйо, вперше опублікований у 1988 році. Твір вважається філософським, тому що вчить цінувати кожну хвилину життя, не втрачати віру та ніколи не опускати руки.

   8. «Сутінки», Стефені Маєр

Роман в жанрі фентезі, який розповідає про кохання вампіра та звичайної дівчини, був опублікований у 2005 році. Книга стала першою частиною однойменної серії, яка складається з чотирьох книг. Серія стала популярною серед молоді та навіть була екранізована у 2008 році.

   9. «Звіяні вітром», Марґарет Мітчелл

Роман американської письменниці Марґарет Мітчелл, написаний у 1936 році. Події твору відбувається в південних штатах США під час Громадянської війни та реконструкції. Книга розповідає нам про героїню на ім’я Скарлетт О'Хара, життя якої кардинально змінюється під час війни та після неї, але незважаючи на всі проблеми, вона залишається символом мужності та міцного духу. Роман був екранізований в 1939 році, створивши один з найвизначніших фільмів в історії голлівудського кіно.

   10. «Думай і багатій», Наполеон Гілл

Книга про саморозвиток та мотивацію, написана американським письменником та успішним підприємцем Наполеоном Гіллом. Твір був опублікована вперше в 1937 році та став однією з найвпливовіших книг в області самодопомоги та фінансового успіху.

Рейтинг складений американським письменником та видавцем Джеймсом Чапманом на підставі кількості надрукованих і проданих книг за останні півстоліття.

BookShelf

bottom of page